Størup Studio: Blog https://www.bystorup.com/blog en-us (C) Størup Studio [email protected] (Størup Studio) Fri, 15 Jan 2021 23:13:00 GMT Fri, 15 Jan 2021 23:13:00 GMT Billeder af fyrværkeri https://www.bystorup.com/blog/2017/1/billeder-af-fyrvaerkeri  

Hemmeligheden bag billeder af fyrværkeri er den lange lukketid. Kameraets sensor skal have nok lys ind til at få hele fyrværkeriet med. Man kan endda fange flere raketter eller batterier på samme billede!

 

- Men hvordan gør man det så? - 

 

Det første du skal have er et kamera der kan indstilles manuelt, evt. et DSLR kamera, man kan dog sagtens bruge andre kameraer f.eks. mobiltelefon. Her er det dog vigtigt, at du har installeret en App der kan styre ISO, blænde og lukketid.

Herefter skal du have fat i et stativ. Den lange lukketid gør det umuligt at holde kameraet stille i hånden. Billedet vil simpelthen blive rystet. Så derfor er det vigtig at have et stativ.

Sørg for at stille dig et sted hvor du har en fin udsigt til fyrværkeriet, gerne et sted hvor du er højt oppe en altan eller lignende, således du ikke får alt for mange uønskede ting med. Det kan dog give en hyggelig stemning, hvis man kan se folk der kikker på fyrværkeriet eller hustage. Prøv dig frem og se hvad du kan lide.

 

- Hvordan skal kameraet indstilles? -

 

Sætte programvælgeren på M - Manuel. Fidusen ved at sætte kameraet i manuel mode er, at du selv kan styre lukketiden, blænden og ISO.

ISO
ISO vil vi gerne have så langt nede som muligt. 100 eller lavere, alt efter hvad dit kamera tillader.

Blænden
For at få en god dybdeskarphed anbefales det at bruge en blænde imellem 8 og 16.
Her kan du være sikker på, at du får en god skarphed i billedet, og at det ikke brænder ud i fyrværkeriets lys.

Lukketid
For at fange fyrværkeriet skal du have en lang lukketid. Jeg har brugt mellem 3-10 sekunder. Det er meget forskelligt alt efter hvor meget fyrværkeri der er og hvor meget det lyser op. Der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem.

Fokusering
Det er vigtigt at autofokus er slået fra, da kameraet har meget svært ved at fokusere i mørke.
Sæt derfor kameraet på manuel mode (M) hvis det er et DSLR kamera er det typisk på objektivet.

Drej nu fokus om på uendelighed, symbol ser sådan her ud: 
Derefter drejer du et lille hak tilbage. Tag nu et billede og tjek at billede er skarpt. Hvis ikke, så prøv evt. at rette kameraet på fyrværkeriet, stil nu fokus og tag et billede. Der er ikke andet at gøre end at forsøge sig frem, men når du har fundet det helt rigtig fokus, kan du for det meste fortsætte med den fokusering og så er det ellers bare med at "skyde løs"

 

 

 

- God fornøjelse og rigtig Godt Nytår -

 

 

 

 

 

 

]]>
[email protected] (Størup Studio) billeder fyrværkeri kamera https://www.bystorup.com/blog/2017/1/billeder-af-fyrvaerkeri Sun, 01 Jan 2017 15:52:24 GMT